21wafelek Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Twój nick: 21wafelek Nick funkcjonariusza: Kacpeereek Data i miejsce zdarzenia: 12.01.2025 serwer Powód napisania skargi: Wykorzystywanie rangi, korzystanie z radaru, liczne tarany i odwalanie na służbie. Opis sytuacji: Dziś, 12 stycznia 2025 roku, uczestniczyłem w pościgu, podczas którego funkcjonariusz policji nie przestrzegał zasad RP. Od początku pościgu sygnalizowałem chęć odgrywania RP, jednak moje próby były ignorowane. Po udanej ucieczce funkcjonariusz użył radaru, aby mnie zlokalizować, co jest niezgodne z zasadami RP. Dodatkowo, niewłaściwie wykorzystywał komendy /do i /me w sposób prowokacyjny. Zdarzało się również, że po wypadnięciu z drogi i spadku z 20-metrowego klifu pisał na czacie lokalnym "AŁA", po czym kontynuował jazdę, jak gdyby nic się nie stało, co obniża jakość doznań z rozgrywki. Dodatkowo, na nagraniu widać, że ukryłem się za murem, co uniemożliwiało funkcjonariuszowi zauważenie mnie. Mimo to, użył on radaru w celu złapania mnie, co jest niezgodne z zasadami RP. Od siebie dodam, że wsadzanie mnie do więzienia na 5 godzin jest zachowaniem śmiesznym i wątpię, że zgadza się to z waszym wewnętrznym przelicznikiem. Podsumowując, działania funkcjonariusza naruszają zasady odgrywania RP. W mojej opinii jako gracz, jest to zachowanie karygodne i powinno zostać ukarane. Zachęcam funkcjonariuszy którzy wciąż nie wiedzą co to RP, do obejrzenia krótkiego 20-minutowego filmiku, który tłumaczy wszelkie podstawy RP (https://www.youtube.com/watch?v=qHyWRxWmOEY). Dowody: Spoiler https://www.youtube.com/watch?v=12mGT4uxxMc https://youtu.be/qcQ-JS-rxao 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeereek Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Zastanawiam się, Wafelek, po co w tej skardze próbujesz udawać lub grać kogoś poważnego, skoro jesteś znany głównie z dwóch rzeczy: nagminnego wyzywania frakcji SAPD oraz wylogowywanie się podczas zatrzymań. Wiesz, jakie masz notatki w komputerze pokładowym? Oto przykłady: "Logaut w kajdankach", "Logaut podczas pościgu", "Logaut w kajdankach x2". To są Twoje przewinienia, które wszyscy doskonale znają, dlatego mogę je publicznie przytoczyć. A Ty mimo tego myślisz, że możesz domagać się poważnego traktowania? Przypomnę tylko, że wciąż jesteś poszukiwany, a na Ciebie został nałożony kod Czerwony za te przewinienia. Nie da się Cię doprowadzić do celi, bo za każdym razem wylogowujesz się z gry. Nawet podczas sytuacji z Konderem pokazałeś, że nic się nie zmieniło. Piszesz również o tym, że po udanej ucieczce funkcjonariusz użył radaru by cię odnaleźć jakieś dowody? bo ja mam screeny jak ty sam do nas podjeżdżałeś prowokując nas i czekając na pościg, więc gdzie ten radar?. https://imgur.com/IsW6cGp Chcę również wyjaśnić kwestię Twojej kary w JAIL-u – to nie my decydowaliśmy o jej wymiarze. Była to decyzja Kondera, a my nawet nie informowaliśmy go o długości Twojej kary. Dlatego jeden z powodów Twojej skargi jest bezpodstawny i zostaje oddalony. Przechodząc do pościgu: czy naprawdę myślisz, że po Twoich licznych przewinieniach będziemy odgrywać każdą stłuczkę, każdą lampę i każdy drobiazg? Czy sądzisz, że jeśli uciekniesz we wtorek, a wrócisz na serwer w piątek, to zapomnimy o Twoich wybrykach? Skoki na autostradę, wylogowania w kajdankach i podobne zachowania to coś, co ciągle powtarzasz. Nie, mylisz się. Ty i Twój kolega jesteście doskonale znani administracji. Regularnie otrzymują oni dowody na to, że jesteście szkodnikami. Część administracji już wyraziła chęć pozbycia się Was z serwera, ale ostateczna decyzja należy do Kondera. Osobiście czekam na moment, w którym tacy gracze jak Wy zostaną usunięci, co przywróci serwerowi pozytywną renomę. Obecnie przez Was serwer traci na jakości – nie możemy normalnie prowadzić służby ani uczestniczyć w pościgach, bo przychodzicie, psujecie całą rozgrywkę, a do tego wyzywacie nas od najgorszych, używając wulgarnych słów typu: "k***a", "jeb** was" itd. https://imgur.com/OhUaq1D Co do sytuacji pod parkingiem policyjnym: przesyłam dowód w postaci zrzutu ekranu, który jasno pokazuje, że widziałem Twoją postać na ekranie. Dodatkowo dołączam film, na którym widać Twoje zachowanie, oraz zrzuty ekranu podsumowujące Twoją rozgrywkę. https://imgur.com/QXQl7js Edytowane 13 Stycznia przez Kacpeereek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakalko.bln Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Twoja odpowiedź na moją skargę od samego początku jest prowokacyjna i zawiera wiele manipulacji, mających na celu odwrócenie uwagi od rzeczywistego problemu. Zarzuty wobec mnie są ogólne i niepoparte rzeczywistymi i nie wyrwanych z kontekstu dowodami. Skarga dotyczy konkretnego zdarzenia, w którym funkcjonariusz użył radaru wbrew zasadom RP, co widać na nagraniu, oraz wykorzystywał komendy /do i /me w sposób prowokacyjny. Odpowiedź nie odnosi się merytorycznie do tych zarzutów, a jedynie próbuje przenieść temat na moje wcześniejsze zachowania. Dodam jeszcze, że to ty pierwszy nie odegrałeś RP po skoczeniu z klifu, to że ja tego nie widzę to nie znaczy, że inni tego nie widzą. Skoro ty nie odgrywasz rp to dlaczego ja mam odgrywac? Co do twojego screena w którym stoję za murkiem, bardzo ciebie proszę o wstawienie pełnego nagrania z tej sytuacji. Na prośbę @21wafelek Edytowane 13 Stycznia przez kakalko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajko Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia W dniu 13.01.2025 o 15:30, kakalko napisał(a): Twoja odpowiedź na moją skargę od samego początku jest prowokacyjna i zawiera wiele manipulacji, mających na celu odwrócenie uwagi od rzeczywistego problemu. Zarzuty wobec mnie są ogólne i niepoparte rzeczywistymi i nie wyrwanych z kontekstu dowodami. Skarga dotyczy konkretnego zdarzenia, w którym funkcjonariusz użył radaru wbrew zasadom RP, co widać na nagraniu, oraz wykorzystywał komendy /do i /me w sposób prowokacyjny. Odpowiedź nie odnosi się merytorycznie do tych zarzutów, a jedynie próbuje przenieść temat na moje wcześniejsze zachowania. Dodam jeszcze, że to ty pierwszy nie odegrałeś RP po skoczeniu z klifu, to że ja tego nie widzę to nie znaczy, że inni tego nie widzą. Skoro ty nie odgrywasz rp to dlaczego ja mam odgrywac? Co do twojego screena w którym stoję za murkiem, bardzo ciebie proszę o wstawienie pełnego nagrania z tej sytuacji. Na prośbę @21wafelek Ale to nie jest odpowiedź na twoją skargę z tego co widzę. Dodam tylko tyle od siebie. Nie będę rozpatrywać skarg od osób, które nie potrafią zachować się na serwerze jak i na socialach z nim powiązanych. Zachowujecie się nagannie, nie potraficie grać normalnie tylko non-stop utrudniacie rozgrywkę innym graczom. Znajdźcie sobie inne miejsce gdzie będziecie mogli się wyżyć lub pozbyć negatywnych emocji. Nwm może podwórko? Jeżeli świeże powietrze i promienie słońca nie pomagają może czas zmienić lekarza, albo po prostu się do niego wybrać. Odrzucam, zamykam 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi