Skocz do zawartości

Skarga na watroba.seba@wp.pl

seba098

Rekomendowane odpowiedzi

PID: 5178
Nick oskarżonego: @watroba.seba@wp.pl
Data zdarzenia: 05.11.2024
Powód napisania skargi: Udostępnianie mojego prywatnego adresu email
Opis sytuacji: Nie gram na serwerze, bo mam zepsuty komputer, a dostaje od znajomego taki zrzut ekranu, na którym jakiś gracz wykorzystuje mój prywatny adres e-mail, a po chwili widze coś takiego na forum
Dowody: image.png?ex=672bf244&is=672aa0c4&hm=b674425ddb63bda1c931dbb5d1b71a179e62025793d8b86ba405c6a4fcde1955&=YnsCBvV.pngyBI3shT.png

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: hl3VDTf.png

• Ha ha 1

Konto na forum założone 15 minut temu. Pewnie chwile po tym jak założył pan konto na WP. Bardzo mi przykro ale dyskutuję tylko i wyłącznie z osobami które posiadają nieco wyższy poziom niż moja podłoga w budynku mieszkalnym w związku z czym niezwłocznie proszę o ukaranie mojej osoby jeśli szanowna administracja tego serwera uważa że popełniłem jakiekolwiek wykroczenie. Proszę również o udostępnienie daty założenia ww. adresu email. Jeśli będzie on miał więcej niż kilkanaście minut jak pańskie konto na forum niezwłocznie wystosuję przeprosiny publiczne w formie pisemnej. Ponadto informuje że nie posiada pan odpowiednich dowodów aby zarzucić mi chęć udostępnienia pana adresu mailowego co niestety ale dla administracji jest raczej kluczowym elementem.

Z poważaniem mł. asp. Sebastian Wątroba. Wydział Śledczy ds. zwalczania cyberprzestępczości i kłamstw przejawianych w internecie.

Okej, czyli widocznie Administracja ma ten problem w poważaniu, w takim razie jestem zmuszony zgłosić sprawę do odpowiednich instytucji zajmujących się między innymi ochroną danych osobowych. Z oskarżonym nie mam zamiaru więcej dyskutować, gdyż patrząc na to co napisał tutaj oraz co wysyła w innych wątkach oraz na chatboxie pokazuje tak niski poziom argumentacji, iż jakakolwiek konfrontacja z nim wygląda jak w tym przysłowiu "nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem" rzucając w tej skardze argumentum ad personam w moim kierunku.

Konto na tym forum założyłem tylko i wyłącznie ze względu na napisanie tej skargi, gdyż do tej pory nie było mi potrzebne, a na serwer chciałem wrócić od razu po odbiorze sprzętu z naprawy. Niestety postawa Administracji i osoby takie jak oskarżony odepchnęły mnie od chęci powrotu i zabiły chęć do gry. Nie rozumiem jak taka osoba, mogła być członkiem administracji tego serwera, ale to chyba pokazuje jak niski jest poziom tego serwera.

57 minut temu, KondeR napisał(a):

@seba098

Proszę o przesłanie mi w prywatnej wiadomości aktualnego dowodu osobistego w celu potwierdzenia tożsamości.

Przepraszam, ale nie masz jakichkolwiek kompetencji do wymagania od kogokolwiek przesłania tak wrażliwych danych jak dowód osobisty, a istnieje duże ryzyko, że ten dokument mógłby potem wyciec i zostać wykorzystanym w nielegalny sposób.CEE01140-1E8F-4039-84D5-D4CF7833ED84.png?ex=67350ec8&is=6733bd48&hm=0e60f2fd61f510e3d3dcad4116a091fd4bb5d1469d65656bf53af98345ab7d64&=

Jakby sam fakt tego, że jakakolwiek osoba, a tym bardziej były członek Administracji może bezkarnie robić takie rzeczy, podając losowe dane osobowe innych osób, lub też narażać ich na potencjalne nieprzyjemności (np. indeksowanie przez różnego rodzaju boty takiego adresu e-mail) jest abstrakcją. Teraz dokładamy do tego abstrakcję do kwadratu, gdy jakiś właściciel broniąc kogoś kto wprost łamie regulamin oraz zasady ochrony danych osobowych żąda od kogoś zdjęcia dowodu osobistego, które potem będzie wisieć wśród plików na serwerze.

Sam właściciel nakłania do takich rzeczy jak wysłanie losowej osobie w internecie tak ważnego dokumentu, przez który wyciek często ludzie spłacają latami kredyty nie zaciągnięte przez nich, nie wspominając o takich rzeczach jak brak Polityki Prywatności, informacji o zbieranych danych.

Życzę powodzenia z takim tokiem rozumowania, doborem członków Administracji. Teraz już nie dziwię się, że to miejsce nie wytrzymało próby czasu, osobiście nie zamierzam już nigdy zalogować się w to miejsce, ani żadne inne prowadzone przez taką osobę.

Z pozdrowieniami, do nie zobaczenia.

• Ha ha 1
  • Wow! 1

Okej, może trochę się źle wyraziłem, nie proszę Ciebie o przesłanie dowodu z 2 stron z każdą informacją widoczną na nim.
Chodziło mi tylko i wyłącznie o informacje kluczowe (imie i nazwisko (resztę informacji można przecież ukryć)), abyś jakkolwiek mógł potwierdzić, że Ty to Ty i email nie został założony chwilę po ustawieniu takiego pseudonimu przez oskarżonego.

Nie potrafisz udowodnić tego, że dane osobiste należą do Ciebie, jednocześnie rzucasz oszczerstwa w moją stronę, iż rzekomo miałbym udostępnić osobie trzeciej dane z Twojego dowodu osobistego.
Mimo wielu plotek i różnych wpadek, serwer nigdy nie miał sytuacji podobnej do takiej, w której dane prywatne któregoś z graczy wyszłyby na światło dzienne.

• Wow! 1