psychoo102 Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Nick: psychoo102 Nick oskarżonego: @LORDG Powód skargi: Działanie na szkodę graczy, nadużywanie uprawnień Data zdarzenia: 30.09.2024 Opis sytuacji: Otóż dnia 30 września wyżej wymieniony Moderator, zaraz po nadaniu mi kary wszedł na mój profil, niektórzy by nawet powiedzieli, że uwziął się i przyszedł szukać kolejnego powodu do nadania kolejnej kary, ale wychodzę ze szczerą nadzieją, iż nie było to powodem tej kary, aczkolwiek zostałem ukarany 5 punktami ostrzeżeń, co automatycznie spowodowało, że wszystkie moje posty muszą przechodzić przez akceptację na okres 14 dni za sarkastyczny wpis, który napisałem PONAD 20 DNI TEMU, a przez te 20 dni nikt nie uznał go za nadający się do ukarania, lecz pomimo tego ów moderator postanowił mi taką karę nadać. Zaskakującym w tej sytuacji jest fakt, że stało się to akurat krótko po tym jak pojawiła się moja pierwsza skarga na wskazanego moderatora, która została przyjęta 3 dni później. Tego samego dnia, moderator nadał mi karę z powodem ,,CBK na /g", choć moim subiektywnym zdaniem jak na poziom, który na tym czasie się pojawia, a Administracja nie reaguje na takie rzeczy tak długo jak nikt nie zwróci im uwagi były, aż nadto kulturalne. Moderator po nadanej mi karze lekceważąco, a wręcz prowokacyjnie wypowiedział się na mój temat w obrębie tej kary (Zdjęcie 1), za co już raz został ukarany, aczkolwiek widocznie nie nauczył się na błędzie i nadal w ten sam sposób traktuje graczy. Przechodząc do ostrzeżenia, które i tak zostało wycenione na 5 punktów, które dodatkowo ustawione zostały jako nie wygasające nigdy (Zdjęcie 2), z informacją dla mnie o treści: Cytat 9. Zakazuje się zamieszczania treści związanych z innymi projektami w tematyce GTA. 12. Zakazuje się zamieszczania treści mające celu wprowadzeniu chaosu. Co samo w sobie nic nie mówi, a wpisy zostały usunięte, bądź ukryte przed moimi oczami, przez co nie mogłem wprost zobaczyć za jakie treści zostałem ukarany, a uważam, że w celu ewentualnej poprawy zachowania powinienem jako użytkownik zostać poinformowany jakie treści złamały regulamin, aby w przyszłości takich błędów nie powtarzać. Po dłuższym kopaniu w screenach, czy wiadomościach prywatnych oraz małej pomocy doszliśmy do tego, że znikły głównie moje wpisy z statusu użytkownika FireStreet (https://solarisrpg.pl/profile/239-firestreet/?status=560&type=status), który miał wydźwięk satyryczny, co osoba na takim stanowisku powinna zauważyć i zrozumieć. Uważam wysokość tego ostrzeżenia za absurdalną i obawiam się, że jego wysokość wynika z personalnych niechęci moderatora wobec mnie, co powinno automatycznie skreślać go z zajmowanej funkcji, gdyż osoba taka powinna być bezstronna, a konflikty prywatne odłożyć na dalszy plan, aby nie wpływały na jego ewentualną opinię przy wymierzaniu kar, czy sprawdzaniu później apelacji, bądź też skarg, jeśli na tym serwerze również należy to do obowiązków Moderatorów. Uważam, że zgodnie z obowiązującym prawem i konstytucją mam prawo do wolności wypowiedzi, a regulamin również nie zabrania posiadania negatywnego zdania na temat elementów składowych serwera, które potrafię wymienić i uzasadnić, a zwracam na nie uwagę tylko i wyłącznie dlatego, że uważałem ten projekt za coś co po czasie jaki został w to włożony będzie dopracowany oraz wprowadzi nowość i świeżość na scenie, czym niejako też był promowany, a po starcie zyskałem bardzo bolesne zderzenie z rzeczywistością, a zależało mi, aby ten serwer się rozwijał i finalnie dowiózł, stąd potrafię uzasadnić każdą z moich negatywnych ocen elementów tego serwera, jednakże nie zauważam poprawy, a jedynie aroganckie, lekceważące postawy, które wystarczyło zamienić na na przykład "Rozumiem Twój pomysł, lecz uważam, że pomysł, który wymyśliłem za lepszy, lecz rozważę Twoją propozycję". Aczkolwiek wracając do tematu, skoro mój wpis łamie punkt 9 regulaminu, który mówi Cytat 9. Zakazuje się zamieszczania treści związanych z innymi projektami w tematyce GTA. to w takim razie czemu na forum dalej, niektóre nawet od wielu miesięcy są wątki wprost łamiące tą zasadę, a po dziś dzień nie zostały ukryte, a w którym sami członkowie Administracji potrafili się w nich wypowiadać, zamiast ukarać takie osoby, a przykłady tego można zobaczyć między innymi tu: Dowody: Zdjęcie 1: Zdjęcie 2: 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watroba.seba@wp.pl Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 (edytowane) 12 godzin temu, psychoo102 napisał(a): Nie wiem co w tej wypowiedzi uważasz za niestosowne z mojej strony bądź prowokacyjne. Była to odpowiedź dla osoby która wysłała zgłoszenie na twoją osobę ponieważ przeszkadzały jej twoje wypowiedzi. Dopóki nie napisałeś czegoś za co zostałeś ukarany nie widziałem żadnego problemu a w związku z przedstawieniem "swojej opinii" w sposób wulgarny zostałeś ukarany. Nie mniej rozwijając twoją kare wyciszenia. Po dokładnie tych wiadomościach przedstawionych w spoilerze numer jeden został wysłany na ciebie raport od gracza buszmin w związku z tworzeniem chaosu na chacie globalnym i prowokacyjne wiadomości. Od razu po jego przyjęciu sprawdziłem serwerowe logi a konkretniej sporo wiadomości wysłanych przez ciebie. Napotkałem tam na masę wulgarnych wyzwisk i niestosownych tekstów natomiast nie znałem konkretnie kontekstu wszystkich tych wiadomości a sprawa była przedawniona o kilka dni więc stwierdziłem że jeśli chodzi o wyzwiska nie zostaniesz ukarany natomiast co do prowokacyjnych wiadomości (przedstawionych w spoilerze 1) za jakie został wysłany report uznałem że nie ma potrzeby karania ponieważ tak jak sam stwierdziłeś. 12 godzin temu, psychoo102 napisał(a): Uważam, że zgodnie z obowiązującym prawem i konstytucją mam prawo do wolności wypowiedzi, a regulamin również nie zabrania posiadania negatywnego zdania na temat elementów składowych serwera. SPOILER 1 Spoiler Więc tak jak mówię za wyzwiska nie ukarałem ze względu na to że pojawiały się one x dni temu bądź x godzin temu i nie była to aktualna i adekwatna sprawa do reporta który wpłynął za całkowicie inny styl wypowiedzi. Natomiast zaraz tylko po sprawdzeniu logów i można powiedzieć że po zakończeniu przeze mnie czynności sprawdzających sugerowane "prowokacje" pojawiły się na chacie te wiadomość (SPOILER 2) za którą zostałeś ukarany jednym z wyższych wymiarów kary ze względu na wcześniejsze przekleństwa i niejednokrotne łamanie regulaminu na chacie globalnym które zobaczyłem w samych logach tylko i wyłącznie twoich wypowiedzi. SPOILER 2 Spoiler Więc nie, nie jest tak jak mówisz (SPOILER 3) Spoiler Bo jak widać nie zostałeś ukarany za wyrażanie "swojego zdania podpartego argumentami" a jednak za brak kultury na chacie globalnym. W poprzedniej skardze na moją osobę również napisaną przez ciebie otrzymałeś odpowiedź jak rozumiana jest twoja "wolność wypowiedzi" i podejście do wielu rzeczy. Nic dziwnego więc że został wysłany na ciebie raport przez gracza, patrząc również na reakcje graczy na G po nadaniu ci kary którzy pisali teksty w stylu wreszcie i tak dalej. Absolutnie tego nie popieram i jestem w tej sytuacji w 100% obiektywny natomiast jak widać, sporo osób na serwerze widzi to w jaki sposób podchodzisz do wszelakich tematów i w jaki sposób się wypowiadasz tworząc ciągle burzę i próbując wpłynąć na opinie serwera. Dostarczając nam faktycznie swoje zdanie ale w żadnej dobrej intencji. W związku z tym został zastosowany jeden z wyższych wymiarów kary aniżeli ostrzeżenie, które po prostu nie działa i nie wyciągasz żadnych wniosków. (SPOILER 4) Spoiler 12 godzin temu, psychoo102 napisał(a): Otóż dnia 30 września wyżej wymieniony Moderator, zaraz po nadaniu mi kary wszedł na mój profil, niektórzy by nawet powiedzieli, że uwziął się i przyszedł szukać kolejnego powodu do nadania kolejnej kary, ale wychodzę ze szczerą nadzieją, iż nie było to powodem tej kary, aczkolwiek zostałem ukarany 5 punktami ostrzeżeń, co automatycznie spowodowało, że wszystkie moje posty muszą przechodzić przez akceptację na okres 14 dni za sarkastyczny wpis, który napisałem PONAD 20 DNI TEMU, a przez te 20 dni nikt nie uznał go za nadający się do ukarania, lecz pomimo tego ów moderator postanowił mi taką karę nadać. Wejście na twój profil spowodowane było tylko i wyłącznie tym że aby nadać ostrzeżenie musze wejść właśnie w twój profil. Nie było ono spowodowane chęcią "szukania kolejnego powodu" natomiast punkty które zostały ci nadane były za złamanie dwóch punktów regulaminu w twojej odpowiedzi do statusu którą zobaczyłem podczas przeglądania aktualizacji statusów graczy. To że wcześniej nie zostałeś za nie ukarany to tylko i wyłącznie wina tego że najwidoczniej nikt z członków ekipy wcześniej ich nie widział. Bo za taką wypowiedź jaką tam przedstawiłeś każdy zareagował by tak samo natomiast nie będę jej tutaj przytaczał ze względu na to że nie mam zamiaru propagować twojej "wolności wypowiedzi" w stylu jakim określasz serwer. Wiadomość nie została usunięta tylko ukryta w związku z czym jest do wglądu dla członków ekipy i ewentualnej analizy czy na pewno postąpiłem słusznie jako członek ekipy. PS. Kłamiesz próbując mnie obciążyć że wszedłem po nadanej karze od razu na twój profil szukać kolejnych możliwości do twojego ukarania jednakże kara wyciszenia została nadana przed godziną 22 a twoje złamanie regulaminu na forum zostało przeze mnie zauważone i skrócone w okolicach godziny 1:00. Podsumowując, nie złamałem żadnego z punktów regulaminu. Jedna z moich reakcji była spowodowana raportem wysłanym przez gracza na ewentualnie popełnione wykroczenie natomiast druga trafiła się całkowicie przypadkowo przeglądając aktualizacje statusów a wiele na forum ich nie ma więc nie było ciężko tam trafić i dziwie się że nikt przez 20 dni nie widział tej wypowiedzi. Decyzje czy czynności zostały podjęte prawidłowo zostawiam administracji RCON i nie zamierzam nic więcej dodawać. Edytowane 8 Października 2024 przez LORDG 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xsardes Opublikowano 14 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 W dniu 8.10.2024 o 17:56, LORDG napisał(a): Jedna z moich reakcji była spowodowana raportem wysłanym przez gracza na ewentualnie popełnione wykroczenie Moderator postąpił właściwie reagując na raport, który został na Ciebie wysłany, tak samo jak postąpił właściwie nakładając karę za status. Natomiast jeżeli chodzi o wymienione przez Ciebie tematy gdzie są łamane te same punkty regulaminu to czemu ich nie zgłosiłeś? Co by znacznie przyśpieszyło proces. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xsardes Opublikowano 14 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi